dec
08

MINDER is het nieuwe MEER

geplaatst op 8 december 2015 in We Happy People met 0 Reacties

Vroeger was het gaaf om de nieuwste gadgets te hebben of te pronken met de nieuwste televisie, tegenwoordig zie je steeds meer een nieuwe trend: het minimaliseren! Een trend waar ik heel blij mee ben. Op social media circuleren verschillende initiatieven en challenges. VariĆ«rend van ‘maximaal 50 kledingstukken in je kast’ tot ‘spullenlijsten van alles dat je bezit’. De boodschap is eigenlijk, kijk eens goed naar wat je allemaal nodig hebt. Als je hier uit bent kijk je naar wat je allemaal hebt. Heb je al deze producten eigenlijk wel echt nodig? Kan je alles wat overbodig is weggeven aan een goed doel of verkopen?

Zo ben ik de laatste tijd steeds meer om me heen aan het kijken. Wat koop ik? Is het eco, duurzaam of zero-waste? Is het tijdelijk leuk of blijft dit aantrekkelijk? Heb ik nou echt nieuwe accessoires voor in huis nodig? Alle overbodige spullen naar de kringloop om anderen blij te maken en alleen nog maar verantwoord erin. Op die manier komen er alleen nog maar goede producten mijn huis in. En dat geeft rust, veel rust. Een opgeruimder, overzichtelijker huis en tijd over omdat ik niet meer hoef te winkelen ;).

Dat de mens een bewustzijnsverandering door zal moeten maken is duidelijk. De aarde warmt op en we kunnen met z’n allen gaan zitten wachten tot de klimaattop met een oplossing komt, of we kunnen zelf het heft in handen nemen en veranderen! Gelukkig beseffen steeds meer mensen zich dat ze helemaal niet zoveel nodig hebben. En dat al deze spullen zelfs een blok aan het been zijn.

Ik zie veel mensen die alleen maar goedkope, wegwerp spullen kopen. Een trend die in de hand wordt gewerkt door ketens als Primark en Action. Dit lijkt aantrekkelijk want: goedkoop. Echter, het tegendeel is waar! Secuur gekozen, duurzame spullen zijn dan misschien duurder, ze blijven ook veel langer mooi. En als je ze bewust kiest, blijf je er veel langer tevreden over.

Het interieur leent zich hier bij uitstek voor! Geen overbodige poespas, maar een mooie kwalitatieve basis die niet snel verveelt. Praktische ruimte oplossingen waardoor de ruimte zich makkelijk organiseert. Mooie bio-based of eco materialen en producten die bijdragen aan een betere leefomgeving. Materialen die mogen gaan leven en hierdoor mooier zullen worden in plaats van af nemen in kwaliteit. Puur & eerlijk is het devies.

Ik doe het graag met een beetje minder! Doe jij ook mee?